Om mig
Startsidan

Lev livet fullt ut

Publicerat: 2009-10-31 | 14:08:18   

Jag finner inga ord för att beskriva det som har hänt. Det är värre än tragiskt. Det är helt jävla sjukt. Sånt här händer inte, sånt här ska inte hända.

Jag har inte svårt för döden, jag är inte rädd. På mitt jobb möter jag döden relativt ofta. Men det är en helt annan sak, jag jobbar med gamla, sjuka människor som oftast önskar att få avsluta sina liv. När det drabbar någon i "vardagen" så lider jag något fruktansvärt. Sätter mig verkligen in i situationen, förstår hur familjen mår.
Det som har hänt känns bara så meningslöst. Varför? Det finns ingen vettig förklaring. Allt känns bara så himla sjukt. Man läser om sånt här i tidningarna, men det händer inte i min lilla by, det händer inte någon man känner.
Jag kommer ihåg högstadietiden, det var en sjukt rolig tid. Du var alltid glad, skojade med allt och alla, fick alla att le. Du var en solstråle.

Mina tankar går till familjen.



Vila i frid.

Eniro

Publicerat: 2009-10-30 | 23:37:01   
Ni vet den där tjejen som är med i en eniro-reklam på tv? Hon spelar gitarr pch sjunger?
Hon heter Maja Alderin och hon har en underbar röst. Har lyssnat på hennes låtar på hennes myspacesida, vill ni också lyssna? Tryck här.

Jag slänger upp ett klipp. Det här är min favoritlåt. Och jag vill inte höra att jag har dålig musiksmak, fröken V! Den här tjejen är duktig!







Idag då? Dagen har spenderats i Avesta med min bästa tjej Lollo. Hon bjöd på kyckling, ris och currysås till lunch. Mumma! Sen uträttade vi lite ärenden, som alltid. Jag följde med henne till jobbet och när C kom hem så åkte vi och matade änderna. Det kanske var liite väl kallt, men det är något speciellt med att mata änder. Det är så mysigt på nått sätt.

Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon ska jag äntligen jobba igen, sen ska jag ut och käka med familjen. Det ska bli mysigt. Jag måste trycka i mig lite av den omtalade pumpapajen också, hoppas den smakar bra.

Godnatt!

870526 Jag...

Publicerat: 2009-10-30 | 03:52:24   
0a7abe779fb4dec6a5083172c12c161f.png

Kolla varifrån!

Jag vill ha snö och jul och massa mys nu!! 
Fin bild va? Jag har gjort den helt själv. 



Godnatt raringar. :*

PumpkinPyssel&Mys

Publicerat: 2009-10-30 | 02:11:52   

Fröken Linda har haft en riktigt mysig dag! Fick en smsinbjudan att vara med på halloween-pyssel, och självklart ville jag det. Martina och brorsbarnen stod för pysslet. Så vi började med pumpan.. Vilket var lättare sagt än gjort! Varken jag eller Martina hade pysslat med en pumpa förut, men hon har ju pyssel rinnande i sina ådror så hon fixade det galant! Först skar hon upp "locket" på pumpan, och FYFAN VA PUMPOR STINKER! Haha, Mejas reaktion var bäst. Hon höll för näsan och sa "baaaajs!" :)
Sen skulle vi skrapa ur alla kärnor och fruktköttet, det var minst sagt slemmigt. Fast barnet tyckte ju att det var kul förstås. Vi blev iaf nöjda med resultatet, och nu står pumpan på deras balkong och lyser så fint. :)
Nästa del av pysslet var marsipanspöken. Det var inte heller så lätt, såg inte ut som det iaf. Jag gjorde inga spöken för Loah hade precis vaknat så han satt i mitt knä och härjade. Han är bra söt han.


Det roligaste på hela dagen var iaf när Meja skulle mata lillebrorsan. Jag har inte skrattat så mycket på länge! Stackars liten fick ju skeden nerkörd i halsen, fast det var ju inte meningen. Allt slutade väl som tur är. :)


Det tar vi en bildbomb på.








870526 Nu...

Publicerat: 2009-10-29 | 03:50:24   
0-729a76e968f89046089e7723d6311db8.png

Kolla varifrån!

Nu ligger jag här igen, i min säng, sömnlös och jävlig. Fast klockan är inte lika mycket idag, det är ett bra tecken. :) 


Imorgon ska jag försöka uträtta några ärenden. Måste fixa papper till jobbet och så måste jag ringa och bråka med nån om min ansökan till högskolan också, problemet är bara att jag inte vet vart jag ska ringa.. Well, jag måste ordna det där iaf.


Har fått lite jobb i helgen också, det är bra. Julklapparna ska ju snart inhandlas så jag behöver alla slantar jag kan skrapa ihop. 


Nej nu är det dags att fälla ihop ögonlocken så jag kommer upp i skaplig tid imorgon.
Godnatt babes! :*

870526 klockan...

Publicerat: 2009-10-28 | 05:53:08   
77a4f86155122999753572d0e4213e26.png

Kolla varifrån!

klockan är snart 06 och jag ligger i min säng och leker med telefonen.. Det här funkar inte, jag måste försöka sova..

Godnatt! :)

Twisted

Publicerat: 2009-10-28 | 04:45:54   
Hej.
Jag heter Linda och jag har vänt totalt på dygnet.
Alltså, det är helt sjukt. Jobbade natten mellan måndag-tisdag, jag gick alltså av tisdag kl 07.15. Sen gick jag hem och sov. Vet ni när jag vaknade? 18.00!!!! Eller jag hade vaknat några gånger innan men inte gått upp ur sängen.
Så här sitter jag nu, klockan är nästan 05 och är hur pigg som helst. Skitbra verkligen.



I söndags var det dags för lilla Loah att döpas. Jag och Martinas bror C fick den stora äran att bli Loahs faddrar.
Själva dopet gick sjukt fort, typ en kvart, högst. Det var förberedelserna och fikat som tog lång tid, men ack så trevligt det var. Och det fanns massor med fika i alla olika former.

Lite bilder på det då? Yes.


Rooooompaaaa!

Publicerat: 2009-10-26 | 15:21:37   

Alltså.
Det här är humor!


Doggystyle

Publicerat: 2009-10-23 | 13:03:32   
Dagens tripp till Fagersta är avklarad, och det gick bra. Som alltid när jag har träffat min coach så känner jag mig superpeppad! Imorgon är det som bortblåst. Haha. Jag önskar att jag kunde ta hem henne och behålla henne här för evigt. Jävlar i min låda vad jag skulle få saker gjorda då!

Efter mötet med coachen så knallade jag upp till Robyn en sväng. Jag blev störtförälskad i hennes vovsingar! Jag vill också ha!! Dom var ju hur söta som helst. Vi glodde på världens sämsta program och snackade massa skit. We had a lot of catching up to do, liksom. :)

Har satt igång en maskin med tvätt för en stund sen, nu ska jag ställa mig och diska bort disken from hell.
Kl 16 blir det jobb, med Maria. :) sorry, men jag har inte hunnit baka..






Faaagtown.

Publicerat: 2009-10-23 | 07:49:20   

Jag hatar Fagersta. Jag vill inte åka till Fagersta.
Jag hatar att inte ha körkort.
Jag hatar att gå upp tidigt.
Jag hatar att åka buss med massa snorungar.
Jag hatar Fagersta.
Jag hatar Fagersta!
JAG HATAR FAGERSTA!!

Annars är det bra. :)

<3 Melissa Horn <3

Publicerat: 2009-10-22 | 23:55:24   

Melissa Horn har släppt ett nytt album. Säg ingenting till mig.
Det är det bästa albumet jag någonsin har lyssnat på i hela mitt liv.
Varenda låt tränger sig djupt ner i hjärtat och stannar där för evigt.
Det är absolut och total perfektion.






Jag slänger in en låt också.



Lyssna. Njut.

Shopping - check!

Publicerat: 2009-10-22 | 19:34:58   

Åh, vad materiella ting gör mig glad! Det är nog inte så bra, men what the hell. Alla har vi våra baksidor. Vissa har större baksidor än andra.. Hehe.
Usch, förlåt mig för min hemska humor, jag ska jobba på den.

Idag har jag haft en underbar dag. Den har såklart spenderats med Lollo som så många andra av mina underbara dagar. Besöket hos hennes farmor var mindre underbart, det är lite läskigt att sitta mitt i en diskussion med en skrikande dam.. Haha, men vi överlevde det med. Farmor är en dam med starka åsikter iaf!

Innan farmor-besöket så blev det shopping! Wohou! Jag var i första hand ute efter en doppresent till lilla L. Jag hittade två olika presenter, så jag köpte båda två. Hoppas dom uppskattas. :)
Jag hittade en vinterjacka också,  Ä N T L I G E N ! Den är underbar. Svart, lång, tjock, dunig och.. UNDERBAR! ♥
Jag tror jag lägger väskan på hyllan nu, brukar göra det över vintern, och min nya vinterjacka har så stora fickor.
Vi hann också med att fixa slingor på Lollo och fixa mina ögonbryn. Jag måste ju se reprensentabel ut imorgon, för jag ska träffa min jobbcoach.


Nej, nu har jag inte tid med det här längre. Jag måste fixa några papper till jobbcoachen och sen ska jag nog äta en bit. Kanske kleta på lite nagellack på naglarna också. Puss på det. :*

KICK ME

Publicerat: 2009-10-19 | 19:48:52   

Tack Maria, för att du sparkade mig i röven och påminde mig om att jag faktiskt har en blogg.

Dagarna flyter ihop. Blandar sig till en stor grå sörja av tristess.  Jag önskar att snön kommer snart, så det blir lite ljusare och finare ute, istället för regn och blöta löv.
Jag är så sugen på att göra om här hemma, och då menar jag rubbet. Upp med coola tapeter på väggarna, inreda riktigt fint med massa nya prylar. Samtidigt så vill jag flytta till en större lägenhet, för jag och alla mina saker får inte plats här. Allt är så rörigt, för skåpen är fulla med skit. Samtidigt vill jag flytta ifrån den här hålan, och då är det ju dumt att börja renovera och ha sig. Kommer jag in på någon av skolorna jag har sökt så flyttar jag förhoppningsvis i januari. Jag har bollat med tanken ett tag nu, och jag känner att jag är redo. Redo att lämna allt här. Det låter hemskt, men jag behöver nog det. Vänner och familj finns ju kvar när jag kommer och hälsar på. Jag kommer sakna mitt jobb och alla människor där, men jag kan inte stanna här längre. Jag utvecklas inte, jag behöver utvecklas, lära mig mera saker, uppleva mycket mera.

Jag har äntligen fått mitt lämp iaf, så jag kan fortsätta med körkortet. Närmaste körlektionen är på onsdag. Det ska bli kul. För en gångs skull längtar jag efter att köra bil, det måste vara ett tecken på att jag blir bättre. That's good!

Just nu sitter jag med laptopen i knät, skriver här och njuter av ett glas (?) te. Det är det bästa med hösten. Te och levande ljus.




Ett glas te. :)



Idag har jag inte gjort någonting. Det är en sån dag, en slappdag liksom. Fast det är slut på slappandet nu, jag måste sätta fart här. Ska föna håret, sen ska jag iväg och jobba natt. Det var ett tag sen, det ska faktiskt bli riktigt kul. Jag gillar att jobba natt, det har sina fördelar. Man tjänar mera, framförallt. Haha, det låter fult men det är sanningen.

Nej, nu lär jag lägga i en högre växel.
Är du nöjd nu Maria? ;)

Bakblogg?

Publicerat: 2009-10-15 | 19:44:36   
Jag kanske ska kalla den här bloggen för en bakblogg?
För de enda gångerna jag tycker att det är riktigt kul att skriva här är när jag har bakat.
And guess what!?
JAG HAR BAKAT.

Idag blev det något som jag såg Lollo göra i helgen.
Vet inte vad det heter eller nå, men det var hur enkelt som helst iaf.
Vi kallar dom.. Havreflarn deluxe!


Havreflarn deluxe

4 dl havregryn
1,5 dl socker
150 gram smält smör
250 gram nougat
1 påse hasselnötter.

Blanda allt i en bunke. (är bunke verkligen ett ord?)
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper.
In i ugnen. 200° i mitten av ugnen.
Ca 10 minuter eller till kanterna får lite färg.

Medan kakan är i ugnen så krossar man hasselnötter.
Ta ut kakan och hyvla nougat över den varma kakan.
Fördela nougaten jämt med en slickepott.
Strö de krossade hasselnötterna över.
Dela kakan i mindre bitar medan den är varm.

Bloggtorka deluxe

Publicerat: 2009-10-13 | 14:08:22   

Jag har tappat bort min inspiration.
Har absolut ingenting att skriva om.
Jag skyller på hösten. Haha.


Nu ska jag iaf gå till jobbet och hälsa på, för så uttråkad är jag.
Kanske ska baka lite ikväll?
Vi får väl se.


Håll ut. Jag är snart tillbaka.

FÅGELTURKEN

Publicerat: 2009-10-12 | 14:18:02   

Alltså seriöst, ni måste titta på det här klippet.









Så, vad har vi lärt oss av det här?
Taxichaufförer är känslokalla jävlar.
Fågelturken är bäst! ♥

870526 hej...

Publicerat: 2009-10-09 | 19:38:48   
0-43d60d163dcfb8c74c9b831dd28e1f38.png

Kolla varifrån!

hej darlings! Jag har inte tid att blogga för jag har fått min nya telefon och jag älskar den! :D

Jag och Lollo har fredagsmys, snart blir det idol. Myyys.

870526 Hej bloggen. Nu har jag än

Publicerat: 2009-10-08 | 15:55:43   
7c47c0743fe676f7ff1548e6090e5262.png

Kolla varifrån!

Hej bloggen. Nu har jag äntligen jobbat klart. Jag är inte van att gå så här långa pass.. Fast det är skönt.
Kakorna blev en succé på jobbet! :) nu ska jag hem och baka kakor till brorsan & co. Vi hörs sen. Puss på det!

Kakbak :)

Publicerat: 2009-10-07 | 20:14:55   

Goddagens!
Idag har det varit full rulle.
Först har jag jobbat, sen bar det av till Fagersta med bror & co för att uträtta lite ärenden.
Jag var till Synsam och fixade nya linser och synkontroll till lämpet.

Kvällen har bestått av kakbak, och jag måste säga att jag är riktigt stolt!
Jag har tagit bilder på allt, så ni ska tro på mig. :)
Matlagning och bakning är ju inte min starka sida direkt..




Jag har bakat havrekakor med chocklad. Här är ingredienserna.





Cookie dough





Första plåten gräddas :)





Första plåten är klar.





Andra plåten innan gräddning.





Andra plåten gräddas.





Andra plåten är färdig.





Chokladen skulle smältas..





Och sen hamnade chockladen på kakorna. :)




Imorgon bjuder jag kollegorna på kakor. :)
Nu ska jag nog provsmaka en. :)

Finally.

Publicerat: 2009-10-06 | 22:03:30   

Äntligen hemma! Eller ja, jag har varit hemma en stund nu. :)
Fast jag har så sjukt ont i huvudet så jag har ingen lust att skriva något här.
Vill bara visa vad jag hade fått i mitt postfack. :)




Inbjudan till dop. :) Fotavtrycket är så sött!
Tack så mycket! :)

870526 Hej bloggen! Jag hinner in

Publicerat: 2009-10-06 | 15:22:39   
53d8468dde67a463ad46bf1bb77ed42e.png

Kolla varifrån!

Hej bloggen! Jag hinner inte blogga på datorn, så det blir ett mobilinlägg. Som ni ser så fönar jag håret för fullt. Om 40 minuter börjar jag jobba. Så jag bloggar mer ikväll.
Puss på det!

870526 Hej nattugglor. Jag somna

Publicerat: 2009-10-06 | 05:07:52   
786e822bd808b636017e96f1b6eebed5.png

Kolla varifrån!

Hej nattugglor.
Jag somnade i soffan nångång igår kväll.
Jag hatar att somna i soffan.
Vaknade nyss och nu har jag tagit ur linserna och borstat på gaddarna.
Nu ligger jag i sängen och är pigg.
Blir ju så när man har sovit typ 5 timmar.
Äh, nu ska jag försöka sova igen.
Tänkte gå upp vid 9 imorgon.
Vi får väl se hur det går.
Godnatt.

(Jag älskar den här bilden på Lollo. Skrattar varenda gång jag ser den. Tänk vad lite effekter kan göra!)

Pics!

Publicerat: 2009-10-06 | 00:05:36   

Jag lovade er bilder, här kommer dom!



Söta C, och ja, det är ett par trosor hon har på huvudet. Hon tyckte
att dom passade som mössa istället. :)


Dom andra bilderna får ni klicka på om ni vill se dom i större format. :)









Enjoy!
Nu ska jag nanna kudde. Godnatt.

Väntans tider..

Publicerat: 2009-10-05 | 20:10:12   

Jag kan inte söka högskola idag, för jag måste vänta på en PIN-kod som studera.nu ska skicka i ett brev till mig..
Hoppas dom fixar det snabbt, jag har ju bara tio dagar på mig.

Jag har också anmält mig hos SSSB.se så jag kommer upp i några ködagar. Det borde jag ha gjort för länge sen, att jag inte kom på det tidigare.

Jag har fått lite gjort iaf, mycket mer kan jag inte göra nu. :) Så nu ska jag kolla på Färjan. :)


Jag har beställt min telefon idag, den kommer typ på torsdag. WIIIE! :D

I did it!

Publicerat: 2009-10-05 | 19:12:28   

Hejsan!
Den här dagen har gått riktigt fort. Först har jag jobbat, nu är jag inne på sista veckan av mitt vikariat. Det känns tråkigt som fan men jag vet ju att jag kommer tillbaka, synd bara att jag inte får gå på schema.
Slutade kl 13.00 iaf, men jag satt kvar på jobbet och snackade lite skit. Vid 13.30 ungefär kom underbara Birgit och hämtade mig, hon skulle åka över till Fagersta och jag fick följa med henne, för jag skulle träffa min jobbcoach där. Så då slapp jag åka buss, skönt att slippa det. Kl 14.00 mötte jag upp min coach på Vallonen. Vi hade ett givande möte, jag fick bra feedback på mitt CV och det känns bra. Vi bestämde också att jag skulle söka till högskola, så får jag se om jag kommer in och bestämma då hur jag vill göra. :) Det ska bli spännande!
Ängeln Birgit väntade på mig tills jag var klar sen åkte vi tillbaka till Norberg.
Jag begav mig hem till brur & co på en gång, han hjälpte mig att fixa ett nytt lämp så jag kan fortsätta med körkortet. Tack så mycket bruuur! :)
Väl där så snodde jag ett recept av dom, Räkor i het sås.
Knallade till Ica, mötte upp morsan där och handlade alla ingredienser jag behövde.
Så nu har jag rumlat runt i köket i typ en timme, men resultatet blev riktigt gott iaf. Lite stolt är jag! :)

Nu ska jag söka högskola.

WISH ME LUCK!

870526 Nu har jag bestämt mig! Ja

Publicerat: 2009-10-05 | 00:28:59   
0-7992452c9ca0383ab25458099d86e8ce.png

Kolla varifrån!

Nu har jag bestämt mig! Jag ska slå till och testa den där nokia 5800. Det kan inte bli annat än bra.

Imorgon ska ni få ta del av några roliga bilder från dagens bravader!

Nu drar jag täcket över huvudet. Om 6 timmar är jag vaken igen. Hua..
Godnatt!

Äckligt!

Publicerat: 2009-10-04 | 23:32:43   

Jag drog iväg en sväng till Avesta idag igen.
Lollo fick för sig att vi skulle grilla korv med C.
Sagt och gjort, vi drog hem till hennes fader och tog fram den gamla grillen. I med kolen, på med tändvätskan, sen fick det stå en stund. Fast.. Lollo har ju inget tålamod, så efter typ 5 minuter så sa hon "nu går jag ut grillar!". Ja, det blev ju ingen hit precis, om jag säger så.. Det brann väl lite, men vi fick liksom inte till den där glöden. Så vi tog in korvarna och stekte dom istället! Haha. Tanken var ju god iaf.
Det roligaste av allt var att när vi hade käkat och jag och Lollo skulle ta oss ett bloss, så var grillen perfekt! Kolet glödde rejält och det var riktigt varmt.
Så, vad har vi lärt oss av den här historien då?
TÅLAMOD LOLLO, TÅÅÅLAAAMOOOOD!


När jag kom hem möttes jag av en mindre trevlig syn och lukt.
Badrummet har upplevt en smärre översvämning medan jag var borta.
Vet inte riktigt varför, men det måste vara lite trögt i avloppet så vattnet har kommit upp ur golvbrunnen.
Så det va bara att börja rensa avloppen. Det är seriöst det värsta jag vet. Det luktar ju som att man har 4000 döda råttor i avloppet. USCH!
Yeye, nu är det iaf gjort. Bäst att jag hoppar i säng, jag har många saker på schemat imorgon. :)

Melrose Place!

Publicerat: 2009-10-04 | 10:24:36   

Dom visar Melrose Place på 3an! OMG!
Jag blir alldeles nostalgisk!!
Jag följde det som en slav när jag var mindre och bodde hemma, haha.
Det här gjorde min dag!
Nu ska jag gå till morsan en sväng.



Hörs sen.

Ska jag?

Publicerat: 2009-10-03 | 22:55:14   

Ska jag svika mitt älskade Sony Ericsson för Nokia?
Det var länge sedan jag hade en Nokia, var väl när 3310 kom eller nått.
Nu tror jag att jag har hittat en Nokia som jag blev lite kär i.




Vad tycker ni?

Iphone?

Publicerat: 2009-10-03 | 22:19:25   

JAG VILL HA EN NY TELEFON!!

Eller ja, vill och vill, jag BEHÖVER en ny telefon.
Min mobil har börjat stänga av sig själv, starta om dig själv, idag kom det massa konstiga ljud ur den när jag fick sms och ibland låser den sig helt, går inte att göra ett skit.
Och eftersom att telefonen är mitt liv så dör jag om den går sönder helt.

Ska kika på vad 3 har för erbjudanden.
Jag är riktigt sugen på en Iphone, men det där med touchscreen funkar ju inte så bra för mig och mina naglar.
Been there, done that liksom.

870526 Hej! Jag har rymt till Aves

Publicerat: 2009-10-03 | 14:04:16   
0-159c4f50867b927311aa52894ba99f82.png

Kolla varifrån!

Hej! Jag har rymt till Avesta, fast ikväll är jag tillbaka i Norberg. Jag, Lollo och C har precis varit och kollat på hoppning nånstans på landet. :) sjukt mysigt, jag älskar allt som har med hästar att göra. Blir så sjukt sugen på att rida igen..

Nu ska vi köpa lite fika och ha lördagsmys. :)

Det här med CV.

Publicerat: 2009-10-01 | 22:54:57   

Nu har jag filat på mitt CV i nästan två timmar. Jag blir fan aldrig nöjd. Det beror mest på att jag inte har så mycket att skryta med i mitt CV. Har ju jobbat på samma ställe sen jag gick ut skolan -07.
Det får väl duga ändå.

Har jobbat idag också, det kanske jag glömde berätta. Hade ett kvällspass och det gick jättebra.
Nu är jag trött, ska hoppa i säng alldeles strax, ska ju upp och jobba imorgon också. :)

Godnatt raringar.

Tjillevipp!

Publicerat: 2009-10-01 | 13:12:30   

Jag är på sånt sjukt shoppinghumör, samtidigt som jag har ångest och försöker komma på hur pengarna ska räcka.. Haha, men drömma får man ju iaf.



Söt topp :)











Kärlek. ♥♥



♥♥



 








Finns massa mer kläder jag vill ha, men jag kan ju inte lägga upp allt här.. :)
Märks det att jag älskar gina eller..? ♥